2010. december 25., szombat

Karácsony

"Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában."

Jézus Krisztus születését ünnepeljük ma.

A történet mindenki számára ismerős, mindenkiben más és más érzéseket ébreszt, de mindannyiunkba azt gondolom ott van a találkozás vágya a Megváltóval. Így indultak el József és Mária, a pásztorok, a bölcsek.

Fontos, hogy ne csak ezeken az ünnep napokon akarjunk a Megváltóval találkozni, hanem életünk minden napján. Úgy éljünk, hogy van már Megváltónk és ez látszódjék is meg az életünkben.

Karácsonykor emlékeznünk kell az Ő születésére, és egyben arra is, hogy Ő még egyszer visszajön!
Jézus Krisztus születéséről több Ó szövetségi próféciai is szólt, amely amint azt tudjuk és hisszük Betlehemben be is teljesült, ugyan így az Új szövetség is gyakran figyelmeztet, hogy Jézus Krisztus még egyszer elfog jönni.

A Karácsonyi eseményeknek sok mondanivalója, üzenete van. Ezek közül szeretnék ki ragadni egyet.

Jézus Krisztus mindenkinek megszületett. Ő mindenkinek a Megváltója, faji, szociális hozzátartozás nélkül.
Figyeljük csak meg a Megváltó születését kiknek adják hírül: először is a pásztoroknak, akik Izráelben megvetettek voltak, mert nem tudták a törvény által előírt tisztasági szabályokat betartani, hisz az állatokat soha sem hagyhatták magukra. Isten mégis megmondja ezeknek a megvetett embereknek is. Ott vannak a bölcsek, akik nem voltak zsidók, a világ más más tájáról jöttek. Isten nekik is üzen a maguk mesterségén, hogy megszületett a nagy Király. És még Heródes is megtudja, hisz kémeket küld a bölcsek után és őket is felszólítja, hogy számoljanak be. A papok is tudomást szereznek, hisz amikor Heródes hívatja őket hogy mondják el a próféciát, halhatták az eseményeket.

Milyen csodálatos, hogy Isten az Ő Szent Fiának mindenkihez elküldi! Jézus Krisztus neked, nekem, az egész világnak küldetett!

Örüljetek örvendjetek az Úr Jézus Megszületett!

Áldott, Békés Karácsonyt mindenkinek!