2011. szeptember 13., kedd

Imádság

" És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle. Ti azért így imádkozzatok:
Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.
És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;
És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!
" (Mt 6, 5-13)

Jézus tanít minket imádkozni, mert az embernek szüksége van az imádkozásra.
Az ima egy belsőséges dolog, egy fontos dolog amely által nem csak kérni kell, hanem hálát is adni. Jézus elmondja, hogy a mi Atyánk tudja, hogy nekünk mire van szükségünk.

Jézus egy imádságra tanít bennünket a Mi Atyánkra. Sokan sok magyarázatot hallottunk, olvastunk erről az imáról. Engem mindig ennek az imádságnak a szépsége, összetettsége, tömörsége fogott meg. Minden benne van amire az embernek szüksége lehet, benne van az imádat, a kérés, a hála.
Egy imádság amelyre maga Jézus Krisztus tanított minket!