2011. szeptember 17., szombat

Megbocsátás.

"És ímé valami férfiak ágyon egy embert hozának, a ki gutaütött vala; és igyekezének azt bevinni és ő elébe tenni. De nem találván módot, hogy a sokaság miatt mikép vigyék őt be, felhágának a háztetőre, és a cseréphéjazaton át bocsáták őt alá ágyastól Jézus elé a középre. És látván azoknak hitét, monda: Ember, megbocsáttattak néked a te bűneid. Az írástudók pedig és a farizeusok elkezdének tanakodni, mondván: Kicsoda ez, a ki ily káromlást szól? Ki bocsáthatja meg a bűnt, hanemha egyedül az Isten? Jézus pedig észrevévén az ő tanakodásukat, felelvén, monda nékik: Mit tanakodtok a ti szívetekben? Melyik könnyebb, azt mondani: Megbocsáttattak néked a te bűneid; vagy azt mondani: Kelj fel és járj? Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma e földön megbocsátani a bűnöket, (monda a gutaütöttnek): Néked mondom, kelj fel, és fölvévén nyoszolyádat, eredj haza! És az rögtön felkelvén azok szemeláttára, fölvevé a min feküdt, és elméne haza, dicsőítvén az Istent. És az álmélkodás elfogá mindnyájukat, és dicsőíték az Istent, és betelének félelemmel, mondván: Bizony csodadolgokat láttunk ma!" (Lk 5, 18-26)

Amikor ezt a történetet olvastam két gondolat ragadott meg.

Az egyik azoknak a hite akik a beteg embert Jézushoz vitték. Semmi nem állhatott az útjukban, sem a tömeg, sem a falak. Hitték, tudták, hogy Jézus beteg hozzátartozójukat megtudja gyógyítani.

Mi tudunk-e így haladni, közeledni Jézus Krisztus felé? Tanuljunk meg csak Benne bízni és ne engedjük hogy bármi is meggátoljon abban, hogy Jézus felé haladjunk. Imádkozzunk hogy legyen erőnk járni azon az úton amely Jézushoz, a mi Megváltónkhoz vezet.

A másik Jézus Krisztus csodája. Az ahogy meggyógyítja a beteg embert. Nem csak fizikai gyógyulásról van szó, nem csak a betegségből gyógyít meg Jézus, hanem a bűneinktől is megszabadít.
A beteg ember meggyógyulva, bűneire bocsánatot kapva elmegy és dicsőíti Istent!

Isten azért, hogy a bűneinktől megszabadítson, a mi megváltásunkért a Szent Fiát adta. Milyen nagy szeretet és kegyelem ez!

Adjunk hálát Istenenk a kegyelméért, megbocsátásáért, szeretetéért.