2011. szeptember 1., csütörtök

Ne aggodalmaskodjunk.

"Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet? Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?
Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy araszszal?
Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak; De mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy. Ha pedig a mezőnek füvét, a mely ma van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?
Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja."
(Mt 6, 25-34)

A mai anyagi világban, hajlamosak vagyunk többet gondolni az anyagiakra, arra hogy mindenünk meglegyen, hogy ne szenvedjünk hiányt.

Sokszor az anyagiak kerülnek az első helyre, és az imádkozás, a hitéletünk háttérben szorul. Aggodalmaskodásunk kihat az élet minden területére így néha csak a pénzre és más földi javakon jár az eszünk.

Jézus a hegyi beszédnek ebben a részében arra figyelmeztet hogy ne aggodalmaskodjunk, mert az Úrnak gondja van mi reánk. Keressük inkább az Istennek az országát és mindezek megadatnak nékünk.

Tanuljunk meg Istenben bízni a mi életünket teljesen az anyagiakkal és más aggodalmaskodásainkkal együtt az Ő kezébe letenni.